- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
החלטה בתיק בש"פ 10734/05
|
בש"פ בית המשפט העליון בירושלים |
10734-05
22.11.2005 |
|
בפני : אליקים רובינשטיין |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מדינת ישראל עו"ד ליאנה בלומנפלד |
: עמנואל פלד |
| החלטה | |
א. בקשה לפי סעיף 62 לחוק סדר-הדין הפלילי (סמכויות אכיפה - מעצרים), התשנ"ו-1996 להארכת מעצר (שישית) של המשיב בארבעים וחמישה ימים החל מיום 25.11.05 או עד למתן פסק-דין בת"פ 1008/04 בבית-משפט השלום בתל-אביב-יפו, לפי המוקדם.
ב. (1) המשיב הורשע ביום 14.11.05 בעבירות שיוחסו לו בכתב האישום, ועניינו סחיטה באיומים, עושק, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות וניסיון לקבל דבר במרמה ובנסיבות מחמירות לפי סעיפים 428 רישא, 431(1), ו-415 סיפא לחוק העונשין, תשל"ז-1977, וכן בהסגת גבול המקצוע לפי סעיף 96 לחוק לשכת עורכי-הדין, תשכ"א-1961.
(2) על פי כתב האישום בו הורשע המשיב ובו ארבעה פרטי אישום, פעל בתקופה הרלבנטית (בין השנים 2003-1998) כלפי מספר רב של מתלוננים (למעלה ממאה), על-מנת להונות אותם ולגזול את כספם. זאת, על-ידי כך שפנה למתלוננים, אשר את פרטיהם השיג, במכתבי דרישה לשלם חוב, בגין ביצוע כביכול של "שיחות ארוטיות" באמצעות חברה שהקים, ותוך איום כי אם לא ישלמו יפרסם את שמם בקרב מכריהם. פרשיות אחרות היו בהקשרים דומים.
(3) מעצרו של המשיב הוארך לבקשת המדינה עד תום ההליכים. לאחר תשעה חודשים שב בית-משפט זה והאריך את מעצרו של המשיב חמש פעמים נוספות, בהתבסס בעיקר על עילה של מסוכנות מחשש להישנות המעשים ולפגיעה בשלום הציבור ובביטחונו אם ישוחרר.
(4) בבקשה זו להארכת מעצר שישית לפי סעיף 62 לחוק המעצרים נטען כי ההארכה המבוקשת דרושה על-מנת לאפשר לבית-המשפט קמא לגזור את דינו של המשיב במהלך תקופת מעצרו, וכן נוכח מסוכנות רבה של המשיב. עוד צוין כי למשיב הרשעות קודמות, שבגדרן הוא מרצה החל מיום 9.1.04 עשרים וארבעה חודשי מאסר בפועל, שנגזרו עליו בת"פ 2845/02 בבית-משפט השלום בתל-אביב-יפו בגין ביצוע שלל עבירות דומות. נמסר בבקשה, כי מועד לטיעונים לעונש קבוע בשלב זה ליום 23.11.05, לפני תום תקופת המעצר הנוכחית.
(5) בדיון טען המשיב, כי משפטו עוות ודינו עונה, כי לא ניתן לו, חרף בקשות רבות, לקבל ולהציג ראיות שעניינן רשימות שיחות של המתלוננים אשר לשיטתו היו מוכיחות כי השתתפו בשיחות ארוטיות. ועוד, בשל היותו בסטטוס עצור (ולא אסיר על פי גזר הדין הנזכר) אינו זוכה,לטענתו, בזכויות הראויות לו בכלאו.
ג. לאחר העיון איני רואה טעם בבדיקתן של חלופות בשלב זה, לאחר שהכרעת הדין ניתנה ואין המשיב נהנה עוד מחזקת חפות, ולאחר שעילות המעצר נבדקו לא אחת. החלטתי איפוא להיעתר חלקית לבקשה, במובן זה שמעצרו של המשיב יוארך בשלושים יום מיום 25.11.05 או עד למתן גזר הדין בתיקו. הואיל וכאמור נקבע הדיון בגזר הדין בימים הקרובים, הדעת נותנת כי ניתן להביא תיק זה לכלל גמר במהלך תקופה זו.
ניתנה היום, כ' בחשון תשס"ו (22.11.05).
ש ו פ ט
העותק כפוף לשינויי עריכה וניסוח. מפ התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
